Asfaltera uppfart pris - vad kostar det att asfaltera uppfarten 2022?

Vad kostar det att asfaltera uppfarten egentligen? Oavsett om du planerar en mindre eller större asfaltering av uppfart eller garageuppfart är det alltid en god idé att på ett ungefär veta vad arbetet kommer kosta dig innan du sätter igång med att ta in offerter från olika asfaltsläggare. 

 

I denna artikel kommer vi gå igenom vanliga priser för att asfaltera uppfart och vilka olika faktorer som påverkar kostnaden. Med denna information kan du som beställare undvika dyra överraskningar och du slipper betala mer än vad som är absolut nödvändigt. 

 

Som villaägare har man många kostnader att tänka på, men när det kommer till att asfaltera din uppfart handlar det om en investering som kan öka värdet på din bostad samtidigt som du får en funktionell yta som du dagligen kommer ha stor nytta av under många år framöver.

Vad är priset för att asfaltera uppfart?

Många som planerar en asfaltering undrar naturligtvis över vilket pris för att asfaltera uppfart per kvm som gäller. Svaret på denna fråga beror på en mängd olika faktorer som vi kommer gå in på i större detalj senare.

 

Som en riktlinje kan man dock räkna med att priset för endast själva asfalteringen vanligtvis brukar kosta från 150 kr per kvadratmeter exklusive moms och uppåt. För hela arbetet med alla olika moment inkluderade får du ofta räkna med en kostnad på minst 500 kr per kvadratmeter och uppåt.

Asfaltera uppfart kostnad

vilka faktorer påverkar kostnaden?

Det är alltid svårt att ge ett fast pris för ett arbete som involverar att asfaltera en uppfart utan att först komma ut och titta på hur ytan ser ut och ta reda på exakt vad som behövs göras. 

Förarbete

Förarbetet

Den slutliga kostnaden beror till stor del på hur ytan ser ut och hur mycket förarbete som behövs göras. Många tänker inte på förarbetet, men detta är en otroligt viktig del som kommer påverka hur bra resultatet blir och hur länge din asfalterade uppfart kommer hålla. Förarbetet inkluderar vanligtvis bland annat schaktning, avlägsna naturmaterial, padda och att lägga bärlager. Priset du kommer att betala i slutändan beror därför på hur mycket av förarbetet som redan är gjort och hur mycket som behöver kompletteras av företaget du väljer att anlita. 

Uppfartens storlek

Självklart är storleken på uppfarten en betydelsefull faktor som påverkar priset. När du anlitar oss för att asfaltera din garageuppfart ger vi dig både ett pris för hela arbetet och även ett pris per kvm. 

Kontroll och planering
Asfaltera Garageuppfart

Kvalitet och material

Asfalt för olika användningsområden kräver olika kvalitet. Kvaliteten som krävs beror på hur trafikerad ytan kommer att vara, belastning, om asfalteringen behöver ha bullerdämpande egenskaper samt om dränering är nödvändigt. Eftersom garageuppfarter inte är trafikerade eller kommer ha hög belastning krävs heller inte asfalt av högsta möjliga kvalitet, vilket håller nere priset. 

Framkörningskostnad

I många fall tillkommen dessutom en framkörningsavgift eller etableringskostnad. Detta är för framkörning av alla maskiner som behövs för arbetet och för personalen att komma ut. Eftersom det tar många dagar, om inte veckor att asfaltera en uppfart kommer denna kostnad ha en betydande påverkan på priset om det är långt att köra. Därför är det därför alltid bäst att anlita ett lokalt företag som inte har särskilt långt att köra för att komma ut till din adress. Vi erbjuder asfaltering av uppfarter i hela Sverige och har lokal personal och underleverantörer i de flesta städer och orter, vilket resulterar i ett förmånligt pris för dig som kund. Dessutom kommer vi helt kostnadsfritt ut och tittar på ytan innan vi ger dig ett prisförslag för hela arbetet. 

Kan man asfaltera uppfart själv?

En vanlig fråga som ofta dyker upp är om det är möjligt att asfaltera en uppfart själv. Även då man som händig husägare själv kan ta sig an många av husets projekt är det alltid en bättre idé att låta professionella asfaltsexperter asfaltera din uppfart. Detta beror helt enkelt på att utan rätt kunskap är det mycket svårt att få förarbetet rätt, vilket i sig är otroligt viktigt för att undvika problem i framtiden och för att uppfarten ska hålla under många år framöver. Det krävs även en hel del maskiner och verktyg som är svåra att få tag i och använda på rätt sätt som privatperson. 

Behövs bygglov?

Många undrar även om det krävs bygglov för att asfaltera uppfart. Svaret på den frågan är att det i vissa fall kan behövas något som kallas marklov för att kunna asfaltera din uppfart. Precis som bygglov är detta en ansökan som skickas in till kommunen. Reglerna varierar dock från kommun till kommun och beror på olika faktorer. Det är alltid bäst att rådfråga just din kommun om vad som gäller för ditt specifika projekt innan du sätter igång.

Fördelar med att anlita oss för att asfaltera uppfart

Det finns många fördelar med att anlita våra duktiga asfaltsläggare för din asfaltering. För det första har vi många års erfarenhet och besitter en bred kunskap inom branschen. För det andra erbjuder vi vår service i hela landet och tar oss an alla typer av projekt, stora såväl som små. Vi arbetar främst mot privatpersoner, men även mot företag, föreningar och kommuner. 


När vi asfalterar en garageuppfart är vårt mål att resultatet ska bli så bra som möjligt och att du som kund ska få dina förväntningar långt överstigna. Detta uppnår vi genom att lägga mycket fokus på förarbetet samt genom att endast använda metoder och material av högsta kvalitet. Under hela processen finns våra trevliga samarbetspartners här för dig för att svara på eventuella frågor som kan dyka upp och för att du ska känna dig trygg. 


Vi arbetar målmedvetet och med ett innovativt nytänkande. Vi engagerar oss till fullo i varje projekt och tar stolthet i allt vi gör. Förutom en service som håller högsta kvalitet kan du även räkna med att få ett förmånligt pris för att asfaltera uppfart när du anlitar oss. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag, vi ser fram emot att höra mer om ditt projekt!